KOP


In memoriam Chris van Herpen

18 juli 1949 - 3 oktober 2020
Chris van Herpen
Chris was lid vanaf de oprichting van de club in 1979. Fietsen was voor hem een belangrijk onderdeel in zijn leven. Altijd fanatiek met een enorm doorzettingsvermogen.

“Dè kunde gè”…… Dat was jouw motto Chris.
Hadden we ooit twijfels over het feit dat die berg toch echt veel te steil, veel te lang en veel te zwaar was, dan was jij het die ons overhaalde……. “Dè kunde gè”.

Luik-Bastenaken-Luik, jij hebt hem zo’n 15x gefietst. Vaak met twee vingers in de neus en altijd met goede benen. Elk jaar op Hemelvaartsdag met hele gezinnen, caravan, tent en vouwwagen richting Luik. Alvast een aantal dagen trainen want zegt Chris “niks vur niks”. ’s-Morgens 6 uur. Het stormt. Overleg in de voortent die we met zijn allen vasthielden. Regen komt met bakken uit de lucht. De onvermijdelijke vraag: “Wa doen we?”… Het wordt stil……… Jij hakt de knoop door; “We goan”

Zware en lange tochten zijn er gefietst al die jaren. Luik Bastenaken Luik, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, La Marmotte en nog vele, vele anderen. Nooit opgeven, nooit! En je had oog voor je fietsmaten. Zelf vaak als 1e boven, maar altijd wachten tot zijn maten er ook waren. Al was het nog zo zwaar, jij hield ons altijd uit de wind en zette ons nooit op de kant. Niet alleen op de fiets, maar ook in het dagelijkse leven konden we op jou rekenen.
Chris jij was de nestor, inspirator en motivator van het Nisseroise clubke fietsers. Altijd voorop. Ook bij TWC de Voorsprong was jij een voorbeeld voor anderen. Ruim 40 jaar vanaf de oprichting van de club was jij erbij. Vorig jaar ben je daarvoor terecht nog in de bloemetjes gezet. Je was een echte gangmaker. Zowel op als naast de fiets.

Jij twijfelde nooit. Het was altijd “We Goan”….. Als jij ergens aan begon dan maakte je het af. IJzersterk, nooit opgeven, doorzetten, ook na tegenslag. Een oermens. Chris jij bent van de buitencategorie. Wat zo mooi is Chris. Jij hebt het leven volop geleefd. Wat je laatst zelf nog zei; “Ge moet het vatten as ge kunt, morgen kan het anders zijn”.

Chris, we blijven toch samen met jou rondfietsen, want in elk laantje, steegje of weggetje ben jij geweest en liggen onze gezamenlijke herinneringen. 
Nu ben je de man met de hamer tegen gekomen en kun je de koers niet meer hard maken. Nooit was een berg voor jou te hoog, maar deze laatste was onbedwingbaar.

Bedankt Chris je bent en blijft een vriend voor ons. “Veul van jou geleerd”

Jan, Henk, Marco, Toine, Toon, Jan.

40 jaar lid  

kaart 6  
Made in His 2001-2021 ©  info@twcdevoorsprong.nl  ontwerp: Ginderwijd.nl