twc de voorsprong

Intro:

TWC De Voorsprong, aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), is opgericht in 1979.
We bieden alle toerfietsers uit Heesch en omgeving de mogelijkheid om in groepsverband hun sport te beoefenen.

Wat doen we zoal? 

  • Organiseren van minimaal één tocht per weekend voor alle leden.
  • Deelnemen aan georganiseerde tochten van collega clubs.
  • Jaarlijks fietsweekend, regelmatigheidsrit, ATB dag.
  • Voorjaarstocht, veldtoertocht en graveltocht organiseren voor alle fietsers uit de regio.
Naast deze fiets activiteiten organiseren we ook ondersteunende activiteiten zoals GPS workshop, sleutelavonden etc. Ook kun je rekenen op praktische ondersteuning van onze ervaren fietsers. Denk hierbij aan fietstechniek, zithouding, training, materiaal keuze, enz.

Iets voor jou? 

Wil je graag in clubverband gaan fietsen? We bieden alle geïnteresseerden de mogelijkheid om vrijblijvend een aantal keer mee te fietsen voordat je beslist om eventueel lid te worden. Wil je een keer mee fietsen om de sfeer te proeven, graag hier even melden bij het secretariaat.

 

Seizoen en programma.

Het seizoen start ieder jaar begin maart en loopt door tot half oktober. Vanaf “De Misse” bij het gemeentehuis vertrekken we onder leiding van de toerleider, welke er o.a. op toe ziet dat de snelheid van de groep aangepast wordt aan de samenstelling van de groep en de omstandigheden. Iedereen moet mee kunnen onder het motto ‘samen uit en samen thuis’. 

Lidmaatschap

Het contributie jaar loopt van 1 januari t/m eind december. De contributie voor 2024 is vastgesteld op € 75,-  dit is inclusief NTFU lidmaatschap met de bijbehorende fietsverzekering. Meer info over het lidmaatschap en aanmelden kijk dan op deze pagina. We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden samengevat in een document wat via deze link te zien is.

groepmax.
snelheid
gem.
snelheid
7 zaterdag30<28
628<27
53129
43230
33331
23533
13734

Groepen

Binnen de club hebben we 7 groepen. Iedere groep met een eigen afstand en snelheid zodat het voor iedereen mogelijk is om op zijn/haar niveau te fietsen. De in het overzicht aangegeven snelheden zijn een benadering, het geeft een indicatie. We raden nieuwe leden aan om voor aanvang te informeren bij welke groep je het best kan aansluiten. Je kunt altijd overstappen naar een snellere of langzamere groep. Wat handig is om te weten, is dat we van je een goede basisconditie verwachten waarmee je in ieder geval 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van zo’n 25 km/ uur moet af kunnen leggen.

kledingvoorachter

Clubkleding

Mede dankzij onze sponsoren kunnen we leden clubkleding aanbieden tegen een gereduceerde prijs. Als tegenprestatie zijn we verplicht om tijdens clubactiviteiten de recente clubkleding te dragen. Voor nieuwe leden is er kleding op voorraad en zij worden tijdens het aanmelden geïnformeerd hoe deze aan te schaffen.  Een aantal keer per jaar zal in overleg de leverancier BioRacer onze webshop openstellen zodat leden met hun eigen account kleding kunnen bij bestellen.