KOP
Jaarlijks fiets weekend, BŁllingen BelgiŽ, 27-28 juni 2015.
Zo, de tweedaagse zit er weer op voor dit jaar, het was een geslaagd weekend met prachtig weer en twee fantastische route's. We verbleven in Sporthotel te BŁllingen-Wirtzfeld welke Volledig 'retro' ingericht was. Maar het eten en het bier was prima.
Een prima uitvalsbasis om mooie routes te fietsen zou blijken.

TweedaagseDag 1. Vandaag was de zwaarste dag grotendeels in Belgie met korte venijnige klimmetjes zoals de CŰte de Wanne en de Stockeu. Bekend uit de voorjaarsklassiekers. Na wat kleine bultjes en afdalingen te hebben gedaan kwamen na ongeveer 46 km bij de Stockeu. Die toch wel een paar korte haarspeldbochten had voor mij.. Eenmaal boven werden de foto's gemaakt bij de beroemde Eddy Merckx die door andere personen niet gezien is door de hoge snelheid of te veel snot voor de ogen. Daarna was het weer even lekker toeren al waren de wegen in BelgiŽ niet altijd even goed maar na ongeveer 66 km waren we toch blij dat we een mooie pauzeplaats hadden gevonden waar we een gezellige en zeer belangrijk een lekkere maaltijd op hebben.
Na een behoorlijke pauze maar weer vertrokken voor de tweede helft. Waar we naar ongeveer 100 km. aankwamen bij de lastigste klim van de dag vond ik, de onbekende Grunentalstrasse, na deze genomen te hebben en op iedereen van groep 3 gewacht te hebben konden we gezamenlijk naar het hotel. Waar we moe maar voldaan van deze zware tocht van 125 km en ruim 2000 hoogtemeters als laatste van de 4 groepen binnenkwamen. Bier koud waar de lange avond met een goed diner doorging tot diep in de nacht.

Na het eten was er voor het eerst in de geschiedenis van de club een heuse wielerkwis. Met niet alleen vragen over wielrennen in het algemeen maar ook met clubkennis kon je scoren. Kansen voor iedereen dus. Het was een leuk en leerzaam intermezzo en ook goed voor het saamhorigheidsgevoel want met een club van 120 leden fiets je niet iedere week naast iemand die je kent.


TweedaagseDe tweede dag. Moeizaam opstaan en een karig ontbijtje (sorry organisatie) maar aan de slag voor de tweede dag die een stuk makkelijker was dan de eerste. Het was stralend weer en de route verliep voor een groot deel over strak asfalt in Duitsland. Tot Monschau zou het vlak en naar beneden gaan, nou dat vonden wij groep 3 wel meevallen maar daar was de koffie lekker in het zonnetje met een vol terras met wielrenners.
Koffie op en er werd gezegd klein blad want er komt een klein steil klimmetje aan die nog lang vals plat verder liep. Na een leuke afdaling kwamen we bij Eupen waar de lange klim van 14 km begon naar het hoogste punt (ruim 600 meter zie laatste foto) van Belgie, de Baraque Michel. Waarbij in onze groep nog al wat gaten vielen. Bovenaan geŽindigd was het verschil tussen nr 1 en de laatste geklokt op 10 min. Daarna lekker afdalen zo hard dat we de weg na links totaal over het oog zagen wat betekende dat we nog een extra klimmetje hadden.

Als laatste groep terug bij het hotel waar de fietsen ingeladen werden en even onder de douche om de terugreis naar het Tunneke waar en drankje en een borelhapje klaar stonden.

Gr 3 bedankt voor de 2 leuke dagen onderweg..
ORGANISATIE BEDANKT en hopelijk tot volgend jaar.

Groeten Marc van de Laar (bewerkt door redaktie)

 ---  Voor alle 29 foto's klik of tik (boven) op de eerste foto en stap verder door rechts op de geopende foto te tikken---

Tweedaagse Effe wachten. Afdaling


Made in His 2001-2024 ©  info@twcdevoorsprong.nl    ontwerp: Ginderwijd.nl